HTML

A Tartalmas Idő

Az élet rövid, éld tartalmasan.

Friss topikok

Linkblog

Magyar fekete, magyar virtus

2008.10.28. 16:01 vickie

Ha fiúnak születtem volna és mondjuk meg tudnám különböztetni az A molt a A dúrtól, akkor egészen biztosan rock sztár akartam volna lenni. Persze ennek nálunk nem sok reális esélye van, de azért megpróbáltam volna, mert ugye akkor repülnének rám a nők és még drogot sem kell venni. Mivel a fenti peremfeltételek közül egyik sem valósult meg, ezért még sulizenekart sem alapítottam, főleg azért, mert nem értem föl a mikrofont és nem bírtam el a gitárt. Mindegy is, sok zenekar indult a pincéből, sokan viszony nem jutottak föl az alaksorig sem. Például a Satöbbisem, bár igen aktív klubéletet élnek a mai napig. Itt ragadom meg az alkalmat, hogy megjegyezzem és virtuálisan vállon veregessem a zenekart, hogy a nevük viszont az évtized kreációja, s ha több lenne bennük a fűszer, bizonyára Kispál magaslatokig vitték volna. Hogy a lelkesedés még kitart, abból is látszik, hogy egy este két koncertet is tart a zenekar. 21:00 órakor a Gödörben lépnek fel, 22:00 órakor pedig már a nyomja az ipart a csapat.



Sokat merengtem azon, hogy mit csináltak a fiatalok addig, amíg a legvadabb zene a zongora volt a szalonban. Hogyan jött ki a feszültség vajon? Azt ugyanis elismerhetjük, hogy kis hazánk nem csak a pesszimizmusáról, a túró rudiról és a szalámiról, hanem a virtusról is ismert. Mint a latinok, csak kicsit máshogy. Ez a első feszültség, sírva vigadás nem csak a magyar nótánál jellemző, hanem például a népzenénél, ahol egyenes háttal pörög a láb, szégyellősebbeknél az asztal alatt és egyenes tekintettel meredhetünk a jövőbe, miközben a szívünk a muzyikától majd szét hasad. A Besh o droMegyüttest hallgatva, kedden este a Szeparé bisztróban 21:00 órakor, le is tesztelhetjük ezt az érzést, s láthatjuk, hogy nincs itt kérem arról szó, hogy köldökig kigombolt ingű, kunkori bajszú fiatalok csapkodják a térdüket, boros kancsót szorongatva.

Ha valaki még nem tudná, akkor elárulom, hogy keddenként a Corvintetőn fergeteg parti van. Persze nem az a fajta, amire nem szoktatok elmenni, mert az átlag életkor 15 és a vörösbort kólával issza a közönség, hanem a jó értelemben. Keddenként, 21:00 órakor Irie Maffia Irie Maffia Sound System zenél. S hogy kik ők? Az együttes, nem kevés létszámmal, 11 fővel a funk, reggae, hiphop és rock stílus között feszül, ezzel olyan hangzást biztosítva, amellyel a közönség egyik kedvenc koncertzenekarává avanzsálta magát. Az énekesnő nem csak fekete torkú, így egy régi álom teljesülhetett, kis hazánknak is van saját fekete zenéje. Érdemes tehát meghallgatni őket élőben, biztosan sokat fogunk hallani még felőlük a jövőben.

Szólj hozzá!

Címkék: maffia koncert program irie

A bejegyzés trackback címe:

https://tartalmas.blog.hu/api/trackback/id/tr13736783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása